Jogurtová polokoule

 

 

Ingredience

1 Rama cremefine nebo šlehačka, 1 zakysaná smetana, 1 malý bílý jogurt, 1 vanilkový cukr, 3 PL moučkového cukru (podle chuti případně více či méně), 1 PL citronu, 1 KL vanilkového aroma, 6 plátků želatiny, 50 ml mléka, 300 g směsi rybízu proslazeného 3 PL cukru, piškoty.

Postup

Mísu vyložit potravinovou folií. Ramu ušlehat s cukrem a vanilkovým cukrem, přidat zakysanou smetanu, jogurt, citron a aroma. Želatinu nechat nabobtnat 10 minut ve vodě, poté vymačkat. Kousek(zhruba půl plátku) rozpustit v trošce šťávy, kterou pustilo proslazené ovoce (ohřát šťávu a vmíchat želatinu-míchat do rozpuštění a nevařit!). Doprostřed mísy vyložené folií dát asi 2 PL ovoce a přelít šťávou s želatinou. Zbytek želatiny rozpustit v 50 ml teplého mléka, poté přidat 2 lžíce smetanové hmoty, rozmíchat a vmíchat do zbytku smetanové hmoty. Okolo navrstveného ovoce v míse vyskládat piškoty podél stěn mísy, nalít 1/3 smetanové hmoty a polovinu ovoce, poklást piškoty, poté nalít další třetinu smetanové hmoty, zbytek ovoce, poslední třetinu smetany a vršek poklást opět piškoty. Nechat ztuhnout nejlépe přes noc v lednici.