Jahodové řezy

  

 

Čtvercovou formu vyložit fólií, dno poklást piškoty, boky cukrářskými piškoty.

Smetanová náplň

 250 g tvarohu, 1 zakysaná smetana, 5 PL cukru krupice, 1 šlehačka, 1 želatinový ztužovač dr. Oetker.

Postup

Tvaroh ušlehat se zakysanou smetanou a poté zlehka vmíchat ušlehanou šlehačku a dle návodu spojit s želatinovým ztužovačem. Na piškoty nalít polovinu smetanové hmoty, poklást další vrstvou piškotů, okapanými kompotovanými jahodami z 1 plechovky, nalít 2. polovinu smetanové hmoty a nahoru opět poklást piškoty. Šťávu z kompotu smíchat dle návodu s 1 dortovým želé, svařit a lehce vychladlé nalít na piškoty. Vychladit nejlépe přes noc v lednici.